[...] w późniejszym terminie. Wynika z tego, że obecność tłuszczów w pożywieniu jest niezbędna, szczególnie podczas wykonywania ciężkiej pracy fizycznej. Potrzebna jest wtedy duża ilość energii, a same białka i węglowodany nie mogą potrzeb tych w pełni zaspokoić. Wtedy też jest uzasadnione wprowadzenie do diety produktów bogatych w tłuszcze, zarówno [...]
[...] w późniejszym terminie. Wynika z tego, że obecność tłuszczów w pożywieniu jest niezbędna, szczególnie podczas wykonywania ciężkiej pracy fizycznej. Potrzebna jest wtedy duża ilość energii, a same białka i węglowodany nie mogą potrzeb tych w pełni zaspokoić. Wtedy też jest uzasadnione wprowadzenie do diety produktów bogatych w tłuszcze, zarówno [...]
[...] do góry nogami (na barki) - ćwiczenia w obwodach na czas wykonujemy poprawnie, technika zawsze musi byc trzymana, odpoczywamy kiedy jest potrzeba tyle by wykonać zadana ilość ruchów Dzien1. 1. przysiad 5x5 2. MC na prostych nogach 5x5 + 4x obwód 15 burpee 10 pompek 5 Turkish Get Up Dzien 2. 1. wyciskanie lezac 5x5 2. [...]
[...] dwa rodzaje sproszkowanych odżywek białek serwatkowych. - koncentraty, zawierające od 70 do 80% białek serwatkowych, na pozostałe 20 do 30% odzywki składają się : niewielka ilość laktozy*3, tłuszcz, sole mineralne, dodatki smakowe oraz witaminowe. - Izolaty, zawierające nawet do 95% białek serwatkowych. Teoretycznie izolat nie powinien zawierać [...]
[...] przyjmować, co najmniej 2-3 litry wody nie licząc innych napojów. Badania nie stwierdziły przyspieszenia odchudzania przy przyjmowaniu więcej niż 3 dawki dziennie. Optymalna ilość, to 2 do 3 dawek dziennie. Rozpoczynając kurację z użyciem ECA zaleca się początkowo przyjmować 1/2 lub 1/3 dawki, aby nie powodować niepotrzebnego nadmiernego [...]
[...] dwa rodzaje sproszkowanych odżywek białek serwatkowych. - koncentraty, zawierające od 70 do 80% białek serwatkowych, na pozostałe 20 do 30% odzywki składają się : niewielka ilość laktozy*3, tłuszcz, sole mineralne, dodatki smakowe oraz witaminowe. - Izolaty, zawierające nawet do 95% białek serwatkowych. Teoretycznie izolat nie powinien zawierać [...]
[...] którego efektem są grudki i nierówności na udach, pośladkach, brzuchu, a czasem nawet na piersiach i wewnętrzenej stronie ramion. W okresie dojrzewania u kobiet przybywa ilość komórek tłuszczowych. Jest to zjawisko normalne, gdyż organizm dojrzewającej kobiety musi zgromadzić pewną ilość tłuszczu, by rozpocząć regularne cykle menstruacyjne. [...]
[...] FBW 2 tygodnie po wyjeździe na powrót do formy ( po tym okresie chcę zaplanować mezocykl na cały rok) POPRZEDNIO ROBIŁEM : Opiszę ostatnie 2 miesiące FBW trening A i B - ilość serii opracowana na podstawie wsłuchania się w swój organizm, preferencje i intensywność. Przerwy między seriami 1,5-2min. Łączna ilość serii: 38 Ze względu na to, że [...]
[...] ostatnich dziesiątek lat bardzo zmieniliśmy styl życia. Jeśli popatrzymy na zmiany w strukturze spożycia w ciągu ostatnich 200 lat w Europie, to ponad dwukrotnie wzrosła ilość tłuszczu w diecie, bardzo znacznie zmalało spożycie węglowodanów złożonych, natomiast zwiększyło się spożycie cukru. Dawniej spożywano żywność naturalną z dużą ilością [...]
Biniu (i nie tylko)- wiem, ze czytales duzo nt. low-carb diets i ich "wariacji", przede wszystkim na stronach USA. Ostatnio wglebilem sie w FAQ (chyba podawales linka), gdzie jest pelno info. o CKD, TKD itd. i oczywiscie "tajemnic" ketozy. Druga super strona to: Lyle McDonald BodyOpus Infomation (3 strony) + 26 stron doswiadczen Lyle McDonald [...]
[...] o to, aby nie obciążać przewodu pokarmowego, a dostarczać do organizmu tylko te składniki, które potrzebne są do nawodnienia, a więc woda, sód oraz ewentualnie niewielka ilość węglowodanów. Praktyczna myśl, jaka wynika z tego doświadczenia, sugeruje, że jeżeli nie lubimy pić samego mleka, tym bardziej po treningu, to możemy wypić miksa [...]
[...] i jedną wielką bryłkę tłuszczu, która stanowi aż 85% objętości. Komórki tłuszczowe tkanki brązowe są nieco mniejsze, wyposażone są w mitochondria oraz w troszkę mniejszą ilość tłuszczu. Mitochondria służą do wytwarzania energii. Komórki tłuszczowe formowane są w czasie rozwoju zarodka w 3 trymestrze ciąży i później w trakcie dojrzewania [...]
[...] będą jaja, których spożywanie ograniczano ze względu na zawartość cholesterolu w żółtkach. Minął jakiś czas i okazało się, że i tak 3/4 cholesterolu produkuje wątroba, a ilość zawarta w żółtkach i tak nie robi większej różnicy. Ponad to jego produkcja przez wątrobę jest niejako kontrolowana przez to co zjadamy; wątroba się dostosowuje. [...]
[...] mi sie odkładać tłuszcz tam,gdzie sobie tego nie życze,np.w biodrach czy w pasie,wiem, że codziennie jem za dużo. Aby temu zapobiec,robie dwie rzeczy: a)albo zmniejszam ilość jedzenia(np.zmniejszam ilość ww i sam je odpowiednio koryguje), b)albo robię więcej ćwiczeń krążeniowych,by spalic tłuszcz(aeroby) 3.Uważaj,by nie jeść za mało. Jeśli [...]
[...] od metody można uzyskać różne koncentraty od 25-89% a uznane za bardzo dobre to WPC sięgające średnio ok. 80%. Oczywiście nawet w najlepszym koncentracie pozostaje pewna ilość tłuszczu mlecznego i laktozy a to nie zawsze jest pożądane przez sportowców, którzy liczą każdą spożytą kalorie, będąc na intensywnej redukcji. Dla nich powstały [...]
[...] na 1 porcję. Ale czy każdy izolat jest lepszy od koncentratu? Odpowiedź brzmi - NIE. Powstające w niskich temperaturach koncentraty serwatki zachowują bardzo dużo ilość wszystkich frakcji białkowych (średnio 90-96% białka jest nie denaturowana i zawiera wszelkie aktywne peptydy). Wadą koncentratów jest przeciętna ilość czystego białka [...]
[...] genetycznie modyfikowane organizmy (GMO, skrót od ang. genetically modified organism). Izraelscy uczeni stworzyli kurczaka pozbawionego pierza, który ma mniejszą ilość tłuszczu w tkance podskórnej, szybciej rośnie i jest tańszy w produkcji. Japończycy natomiast umieścili gen szpinaku w zapłodnionej komórce jajowej świni. Tylko jedno [...]
[...] procesem niekorzystnym i powinniśmy dążyć do tego aby zjadać jak najmniej produktów smażonych. Jeśli jednak zdecydujemy się na smażenie powinniśmy zwrócić uwage na to aby: -ilość tłuszczu użytego do tego procesu była jak najmniejsza, -czas trwania był jak najkrótszy - w warunkach krotkotrwałego smażenia zmiany oksydatywne są dopiero co [...]
[...] ##### Jak komponować posiłki? ##### Wiemy już, że musimy dostarczać wszystkich makroskładników – białka, tłuszcze, węglowodany. Wiemy też, że musimy dostarczać odpowiednią ilość tych produktów, tak aby uzyskać dodatni lub ujemny (lub zerowy) bilans kaloryczny. Ale jak komponować posiłki? Ile białka, węglowodanów i tłuszczu powinniśmy dziennie [...]
[...] jest wolniej trawione dlatego tez wolniej stymuluje syntezę białkową. Aby korzystać z zalet szybkiego białka nie powinno się spożywać je z pożywieniem zawierającym dużą ilość tłuszczu ponieważ negatywnie wpływają na główną zaletę, czyli szybkie przyswajanie. Dobrą rada jest to aby, rano bezpośrednio po przebudzeniu jak i po treningu [...]